Friday, May 3, 2019

1 Year Anniversary of ALICE & FRIENDS CIRCLE™

                        Romanian literary evening featuring 1st year anniversary of ALICE & Friends Circle
On Friday (May 3’19) I was very happy to gather with a group of dear friends at a public library to celebrate the current spring time as well as the 1st Year Anniversary of ALICE & Friends Circle.
Our evening together began with a round of brief introductions around the circle, as new friends are joining us. Also, we all were pleased to have with us again two guests of honor – Dr. Ovidiu Grecea together with his wife. Dr. Grecea is Consul General – Head of Mission and Plenipotentiary Minister of Romania, and he brought us a renewed message, re-emphasizing the importance of effective communication and co-operation, reminding as well that the good we do now will benefit the next generation/s to come. Heart-warming indeed!

Further, our program continued with a number of presentations featuring the current spring season. Additionally, each of my guests that evening shared with the group the relevance of our gatherings; in essence, what does it mean for each of them to put aside few hours, once in a while, to meet with the group to discuss subjects that are not necessarily part of the everyday talks, such as poetry, literature, biographies, arts, cultural trends, personal life changing experiences & much more. All the thoughts my friends shared openly that evening really made my heart sing, realizing once again how blessed we are to be able to have genuine heart to heart conversations & brain to brain discussions, in this consumerist world, when a significant number of people are focusing more on ‘having’ rather than ‘being’.
Subsequently, our conversations were followed by a traditional Romanian song (called 'La multi ani!'), time when we raised our glasses with (non-alcoholic) champagne, toasting for togetherness, happiness, good health, prosperity and peaceful longevity!

After that I was truly honoured to receive from Dr. Grecea the Romania’s 100 anniversary medal for my continuous community work, which reminded me that 
coming together is a beginning, keeping together is a progress and working together is a success.
While at this page, I would like to say that the success of “Alice & Friends” initiative is something I’m happy to share with my loyal and supportive friends who are part of this circle…my success is their success and their success is my success. Unity is strength.

Then we continued our evening together with another Romanian traditional custom, called ‘egg tapping' (aka 'egg knocking') since the May 3’19 is also known as the ‘Bright Friday' (being the next week after the Orthodox Easter)…again, another joyful occasion to honor our roots, our traditions and our ancestors. 
Last but not least, we also commented on two coming local holidays – Mother’s Day (on May 12'19) & Father’s Day (on June 16'19) extending our greetings. 

As usual, we concluded our evening together with a large variety of light refreshments we each brought for the occasion, good camaraderie, as well as prolonged conversations among beautiful friends, with good hearts, whose common denominator is the passion for arts, culture as well as heritage and ancestral traditions. 
We all had a great time together and once again, I would like to express my most sincere appreciation to all these dear friends, who at the end of another long week they each took the time to join the group for few hours to share thoughts and to enjoy the companionship of each other, which I find truly heart touching.

Until our paths will meet again on this wavelength, I’m sending along a new bunch of best wishes to each of my friends for a wonderful rest of spring!
Sincerely,
Alice
Mesaj primit înspre publicare din partea Domnului Dr. Ovidiu Grecea* şi al Doamnei Liliana Grecea
Draga Alice, La Mulți Ani, încă o data, pentru acest destoinic și interesant proiect pe care l-ai gândit, muncit și transpus în practică, împreună cu niște personalități adevărate și reprezentative ale comunității românilor-canadieni din Vancouver. A fost o reală plăcere pentru mine și soția mea Liliana, nu neapărat ca oficiali de la consulat, ci ca niște oameni normali, cu simț românesc și dragoste de țara lor, cu respect față de țara care i-a primit și în care muncesc dar mai ales, față de aceste minunate doamne și minunați domni care se străduiesc să păstreze filonul indestructibil al ființei românești, pe aceste meleaguri canadiene. Interesant este faptul că, “Alice & Friends” nu este un grup strict elitist sau închis, azi ne-am bucurat că tânăra generație s-a arătat interesată și participativă, la atât de sincerul, frumosul și dătătorul de speranțe, subiect/tematică din această seară minunată, “primăvara” în sufletele, percepția, amintirile și exprimările celor prezenți iar “pruncul” de 1 an, botezat “Alice & Friends” a început să meargă pe propriile-i picioare, să reușească a se exprima și impune, ca un viitor pilon existențional și reprezentativ al comunității, al iubitorilor de cultura, de reflexie și de respect față de România și Canada. Noi încercăm să transmitem un mesaj cât mai direct și profund, cu condescendența și dorința de bine față de românii-canadieni din provincia British Columbia, de a se regăsi, reevalua și iniția formulele organizatorice și de manifestare propice, ca o comunitate puternică, unită, cu adânci tradiții în Canada și care în multiculturalismul și oportunitățile de afirmare de pe aceste meleaguri, să-și regăsească chintesența funcțională și adevăratul nivel de reprezentativitate, față de celelalte comunități integrate în societatea canadiană. Comunitatea românilor-canadieni are un potențial enorm și valori deosebite, de necontestat, important este ca acestea să se adune și să acționeze pragmatic, concret și eficient pentru binele comunității și al tinerei generații. Felicitări, mulțumiri, mult succes și cu speranțe de bine, te îmbrățișăm cu drag, Liliana și Ovidiu Grecea
*Domnul Ovidiu Grecea este Consul General şi Ministru Plenipotenţiar al României la Vancouver
Time is not measured by clocks, but by special moments.

This event has been delivered in Romanian Language, featuring Romanian culture. 

18 comments:

Maria Marcu said...

Draga Alice,
Multumesc pentru invitatie si inca o data “La multi ani!” pentru intalnirea aniversara de 1 an de la infiintarea acestui cerc, intalnire pe care ai organizat-o asa de frumos si minutios.
Ca de obicei, eu apreciez foarte mult efortul, priceperea si dedicatia pe care o acorzi acestor seri literare.
Am fost alaturi de tine inca de la inceput si mereu te-am sustinut in proiectele tale pentru ca ai talentul si capabilitatea sa aduci laolalta oameni care se respecta unii pe altii si care la randul lor te respecta pe tine foarte mult.
La toate evenimentele tale noi venim cu mare placere si de ce? Pentru ca ne place ceea ce faci! Totul decurge liber, frumos, nu se impune nimic, este interesant si aduce valoare.
Pentru toate cate le faci, inca odata, sincere multumiri!
Cu drag,
Maria

Monica Tatar said...

Draga Alice,
Imi pare rau ca nu am putut sa particip de aceasta data la importantul enveniment dedicat primaverii cat si implinirii varstei de un an de la infintarea cercului "Alice & Friends ", dar vreau totusi sa te felicit ; iti doresc "La multi ani! " si sa sarbatorim si mai multi ani de acum inainte !
Am simtit emotia acestui eveniment doar privind pozele publicate de tine.
De asemenea, mi-am amintit cu mare drag de frumoasa atmosfera creata de tine, de fiecare data cand am participat la serile tale literare si m-am bucurat foarte mult sa vad toata aprecierea pe care ai primit-o ; efortul si munca ta, pana la cel mai mic detaliu, sa construiesti aceste evenimente au o rasplata binemeritata. Sa ne traiesti!
Cu drag,
Monica

Dana Secu said...

Ca de obicei, o seara minunata in prezenta unor oameni minunati! Nici nu pot sa cred ca deja a trecut un an de la prima noastra intilnire si ma bucur sa vad ca numarul persoanelor doritoare sa participe la cerc creste si relatiile de prietenie devin mai puternice. In acelasi timp, e o placere sa vad cum se doreste ca literatura si cultura noastra romaneasca sa fie transmisa generatiilor viitoare si fiecare incearca sa isi aduca un aport in acest sens.
Multumim Alice pentru organizarile pe care le faci! Felicitari pentru medalie si "La multi ani!"

Dana Secu

Dorina Cornelia Aldea said...

Primavara este un anotimp uimitor, asa am murmurat si anul acesta, ca la o noua descoperire, desi numarul primaverilor traite in viata au depasit multe decenii. Chiar daca anii mei se afla in iarna vietii, in suflet eu simt inca primavara romaneasca. Iar anul acesta am avut bucuria sa intalnesc primavara romaneasca intr-o frumoasa seara de mai, petrecuta impreuna cu Alice si prietenii.

Motivele de bucurie au fost multe: fiind saptamana luminata ne-am bucurat de frumusetea traditiei de a ciocni oua, ne-am bucurat de frumusetea liliacului inflorit adus de Lidia, ne-am bucurat sa ascultam poezia recitata de Ileana, care ne-a amintit de anii de scoala. Ne-am bucurat sa avem printre noi atat oaspeti dragi, cum ar fi Domnul Consul General Ovidiu Grecea, impreuna cu sotia, cat si prieteni noi si nu in ultiml rand ne-am bucurat sa ridicam un pahar de sampanie, sa uram un sincer “La multi ani” la implinirea unui an de cand a debutat grupul “Alice & Friends”.

Legat de prieteni eu consider ca prietenia este si va ramane o coordonata existentiala a omului, indiferent de varsta sau timp si este o stare de afinitate ce ne indeamna sa ne cautam semeni aflati pe aceeasi lungime de unda, cu orizonturi comune, care aspira si gandesc asemanator.

Tu, Alice, ai reusit sa aduni oameni speciali fara a avea restrictii legate de varsta, fire, ocupatie. Eu cred ca tu te-ai nascut cu vocatia prieteniei si a daruirii de afectiune celor de langa tine si reusesti, prin firea ta delicata si sensibila, sa incalzesti si sa pastrezi relatii frumoase cu oamenii.

De unde ai tu, Alice, atata energie? Ai un izvor de apa fermecata?

Timp de un an de zile ai reusit sa ne oferi placerea de a participa la cele mai importante evenimente legate de ceea ce este romanesc: traditie, cultura, datini. Timp de un an ai ramas aceeasi persoana perseverenta, ambitioasa, optimista, prietenoasa, iar cu energia ta nebanuita nu incetezi a ne surprinde de fiecare data.

Felicitari, draga Alice! Fie ca aceasta legatura prieteneasca sa se pastreze inca multi, multi ani. Eu raman statornica in convingere ca viata ne aduce prieteni ca sa nu fim singuri, fiindca ne nastem cu nevoia de comunicare iar lipsa ei duce la izolare care este un dezastru pentru oameni.

Si de-o vrea Domnul si in primavara viitoare; “veniţi: privighetoarea cântă şi liliacul e-nflorit".

Cu dragoste si admiratie, iti multumesc pentru aceasta seara frumoasa si-ti daruiesc un “big hug”.

Dorina Cornelia Aldea

IOANA RADACINA said...

Draga Alice,
Aniversarea unui an de existenta ,a cercului "ALICE AND FRIENDS"a fost un eveniment reusit,pregatit in amanuntime de tine, cu energia !!!!! specifica tie,
cu oameni frumosi ,cu LILIAC!!! cu Primavara in suflete , cu poezii din vremea anilor de scoala si voie buna.
Iti multumesc si de aceasta data, pentru tot ce faci si , pentru ca ai reusit sa ne "aduni" la un loc , untr-un cadru atit de Romanesc, incununat cu prezenta
D-lui Consul Grecea si a sotiei lui.
a fost o reala placere sa fim cu totii din nou si sa impartim momente frumoase.
Numai bine la toata lumea si PE CURIND!!!!

Unknown said...

Ce putea fi mai frumos pentru noi ca in seara de vineri a Saptamanii Luminate, intr-o cadru atat de placut si de datator de bucurie , sa impartim aproape trei ore, cu persoane speciale , cu precadere pentru faptul ca destinul ne-a purtat pasii intr-un colt de lume incantator , dar , totodata atat de indepartat de locurile natale, de oameni dragi lasati in urma cu o lacrima in coltul ochiului.
A petrece timp de calitate cu prietenii este unul dintre cele mai pretioase daruri pe care le poti oferi si pe care le poti primi, in opinia personala . Uneori , oamenii inteleg tarziu ca ,, Timpul este cel mai pretios dar pe care il poti da cuiva , pentru ca, daca dai cuiva timpul tau , este o parte din viata ta pe care nu o mai recapeti niciodata '' ( T.F. Hodge )
Seara petrecuta alaturi de tine , Alice si de prietenii din cercul ,, Alice & Friends " a fost o seara speciala pentru noi . Datorita invitatiei tale, pentru care iti multumim inca o data, am avut prilejul sa primim un dar deosebit : timpul vostru , dragi prieteni, puritatea si sinceritatea gandurilor voastre , bucuria de a fi impreuna cu oameni minunati si de a ciocni oua conform traditiei noastre crestine , momente artistice care ne-au dus cu gandul la anii de scoala si la ceea ce reprezinta pentru fiecare dintre noi anotimpul primavara , o atmosfera frumoasa creata de prezenta fiintei fiecarui prieten , mirosul suav al superbelor flori de liliac ce ne amintesc de ,,acasa" ...
Draga Alice, iti multumim ca ne -ai facut parte din minunatul tau proiect , ne simtim onorati si recunoscatori, cu atat mai mult cu cat este un proiect de suflet in care ai sadit : daruire , munca , dragoste , sensibilitate, timp valoros si multa energie!Tu esti un om minunat!
Deoarece am avut aceasta sansa de a ne intalni la ceas aniversar , inca o data , va uram ,, La multi ani ,Alice &Friends! Ani frumosi cu bucurie si aleasa prietenie !
Felicitari , Alice pentru aceasta initiativa deosebita! Iti dorim , de asemenea, mult succes si multa putere pentru tot ceea ce urmeaza sa realizezi !
Fiind prima intalnire a cercului ,,Alice and Friends" la care noi am participat, desigur ca am venit pregatiti pentru tematica intalnirii, cu o poezie care mie imi este foarte draga , dar pe care am ratacit-o intr-un buzunar al gentii , ramanand necitita. O poezie plina de sensibilitate si profunzime pe care indraznesc sa o prezint in randurile ce urmeaza :
Primavara
de Lucian Blaga
A cunoaste . A iubi .
Inca-odata , iar si iara ,
a cunoaste-nseamna iarna ,
a iubi e primavara .

A iubi - aceasta vine
tare de departe-n mine .
A iubi - aceasta vine
tare de departe-n tine.

A cunoaste . A iubi.
Care-i drumul , ce te-ndeamna?
A cunoaste-ce inseamna?
A iubi- de ce ti -e teama
printre flori si-n mare iarba.

.............................


Inc -o data , iar si iara
a iubi e primavara .


Va dorim tuturor sa va impodobiti sufletul si gandul cu o nemuritoare primavara !

Cu ganduri alese ,
Daria, Nicoleta si Adrian Neagu





Emilia said...

Primavara, acest miracol al reinvierii, acest vezuviu de verde care pompeaza in fiecare dintre noi seva de proaspat si crud. 3 Mai, un fapt divers, o prima fila a unei carti ce probabil va deveni epopee. Ce au aceste doua idei in comun… aniversarea unui proiect pe care-l vedem crescand ca un prunc nazdravan. Un proiect ce a fost purtat in gand, hranit si ocrotit cu mult drag si care acum un an, ca pasarea maiastra si-a deschis aripile sa zboare. Are acum un zbor frumos si lin, planand peste dealurile verzi din sufletele noastre de romani. Si pentru ca trebuia sa poarte un nume i s-a spus “Alice and Friends”. L-am sarbatorit cum am stiut mai bine: cu poezie, cu aduceri aminte, cu urari de bine, cu tort si cu sampanie.
Multumim, draga noastra Alice, pentru stradania de un an si felicitari pentru reusita care a fost pe drept medaliata. Multumim ca ne aduci impreuna, ca ne provoci elegant si ca ne stimulezi cu gratie si distinctie. La multi ani “Alice and Friends”, drum lung si prosper cu iubire si impliniri!
Emilia

Otilia Palade said...

Am petrecut o seara minunata in compania unor oameni minunati cu o sensibilitate deosebita pentru literatura romaneasca. Mi-a facut placere sa reascult poeziile de primavara care mi-au marcat anii copilariei scrise de maestrii romani dragi noua tuturor. Mi-a facut deasemenea placere sa ascult impresiile de calatorie ale altor vizitatori ale acelorasi locuri pe unde am calatorit si eu.
Imi doresc sa mai particip la astfel de seri culturale care te trimit inapoi in timp.
Alice iti doresc succes si sanatate si inca o data La multi ani! si la multe seri de acest fel.
Otilia

Lidia Escu said...

"Alice and Friends" e mediul care a raspuns setei mele personale de a veni in contact cu spiritualitatea romaneasca rafinata.
Aici am cunoscut oameni sensibili si generosi, cu care am trait si impatasit momente speciale.
Va multumesc tuturor pentru aceasta si tie Alice pentru initiativa si efortul depus sa mentii aceasta oaza de...hrana spirituala.
Sanatate si putere sa poti mentine aceast mediu nealterat multi ani inainte,
Lidia

Alice said...

Draga Maria,
Sincere multumiri pentru apreciativul mesaj, pentru caldele felicitari aniversare, cat si pentru dorinta ta curata de a sustine proiectele mele comunitare. Ma bucur foarte mult ca de fiecare data participi la serile mele literare cu inima deschisa si cu mare placere o sa continui sa te invit si la viitoarele intalniri.
Cu drag,
Alice

Alice said...

Draga Monica,
Iti multumesc pentru felicitarile aniversare si doresc sa sti ca le apreciez foarte mult deoarece simt caldura inimii tale transpusa in cuvintele trimise.
Sincer ma bucur ca iti face placere sa participi la intalnirile grupului nostru si cu mare drag o sa te astept si pe viitor.
Cu bine,
Alice

Alice said...

Draga Dana,
Iti multumesc frumos pentru caldele cuvinte apreciative, cat si pentru faptul ca ai fost alaturi de noi toti la aceasta intalnire aniversara!
Asa cum spui, anul a trecut uimitor de repede dar cu toate astea noi am reusit sa cream multe amintiri frumoase, amintiri ce or sa ne aduca mereu multa bucurie sufleteasca la fiecare in parte.
Ma bucur sincer ca grupul nostru creste frumos, ca relatiile dintre participanti infloresc si cu totii ne putem preocupa in liniste si pace de lucruri dragi sufletelor noastre.
Cu drag,
Alice

Alice said...

Draga mea Dorina,
Sincere multumiri pentru frumoasele randuri si ganduri! A fost o placere deosebita ca la aceasta intalnire aniversara sa fii alaturi de noi toti impreuna cu sotul tau.
Materialul pe care l-ai prezentat la aceasta placuta adunare de grup ne-a adus la toti o bucurie deosebita pentru ca a redat asa de elocvent frumoasa primavara din sufletul tau.
Referitor la prietenie: sunt total de acord cu ceea ce spui...si eu consider ca prietenia este comuniunea sufletelor care rezoneaza pe baza de afinitate.
Este de-a dreptul fascinant sa savurezi dialogurile ce au loc la intalnirile noastre de grup cand invitatii pun atat de mult suflet si traire in exprimarile lor.
Anul petrecut impreuna s-a scurs intr-adevar repede, dar personal sunt incantata ca impreuna am reusit sa impodobim memoria fiecaruia cu amintiri frumoase.
„Veniti, privighetoarea canta si liliacul e-nflorit! [...]
Orice durere sa-nceteze si poezia sa vorbeasca.”
Pana la proxima revedere, in continuare, va doresc la toti multa pace, sanatate si alese bucurii!
Cu drag,
Alice

Alice said...

Cu multa placere, Ioana! Ma bucur sincer ca ai fost alaturi de noi toti la aceasta intalnire aniversara a grupului nostru; a fost bine si frumos sa fim impreuna si sincer sa ne bucuram de ceea ce fiecare a exprimat din preaplinul inimii in acea seara speciala!
De asemenea, iti multumesc pentru toate cuvintele apreciative si cu mare drag o sa te astept si la viitoarele intalniri.
Cu bine,
Alice

Alice said...

Dragii mei,
Mi-ati facut o sincera bucurie sa puteti participa cu totii la aceasta intalnire aniversara a grupului nostru si impreuna sa depanam amintiri, sa re-ascultam versuri dragi ce parca au adus o boare primavarateca asupra tuturor, sa ne bucuram de re-iterarea traditiei stramosesti, sa ciocnim un ou rosu exprimand bucuria Pastelui si astfel sa reusim sa cream un nou manunchi de amintiri frumoase.
De asemenea, va multumesc frumos pentru caldele cuvinte apreciative, care-mi incalzesc sufletul pentru ca le simt autenticitatea, cat si pentru transmiterea frumoasei poezii necitite la acel moment...ca un firicel de apa, susurand cu gingasie, ea totusi si-a gasit drumul inspre inimile cititorului si acest lucru ma bucura foarte mult.
Referitor la remarca voastra despre timp: da, asa este...timpul este un dar pretios.
Cand ne intalnim cu toti cei dragi noua, acest timp se masoara prin prisma trairilor noastre, facandu-ne totusi sa intelegem ca intensitatea pe care o avem atunci cand atingem fiecare clipa ne reda adevarata valoare a vietii.
Ma bucur mult ca drumurile ni s-au re-intalnit si doresc sa stiti ca si la viitoarele intalniri o sa va invit cu mare placere.
La randu-mi va doresc la toti o primavara cat mai calda, luminoasa si voioasa!
Cu drag,
Alice

Alice said...

Draga mea Emilia,
Sincere multumiri pentru caldele cuvinte transmise la ceas aniversar, cuvinte ce sunt generos presarate cu dragoste, finete si multa sensibilitate, emanand in acelasi timp un iz plin de suavitate primavarateca!
Doresc sa sti ca imi face o deosebita placere sa ne insotim pe acest drum si in acelasi timp sa reusim ca mereu sa pastram deasupra noastra un cer senin.
Pe curand,
Alice

Alice said...

Draga Otilia,
Sincer, imi pare nespus de bine ca ai reusit sa fii alaturi de noi, la aceasta intalnire aniversara si impreuna sa reusim sa ne bucuram de amintiri depanate cu mare drag, sa recitam poezii indragite, sa onoram traditia strabuna, sa savuram liliacul parfumat ce a umplut incaperea cu un miros suav de primavara si astfel sa facem ca cerneala timpului sa mai scrie o fila noua in cartea vietii.
Sigur, cu mare drag o sa te astept si la viitoarele intalniri de grup.
Pana la proxima revedere, iti doresc o primavara frumoasa!
Cu drag
Alice

Alice said...

Draga mea Lidia,
Ca de obicei, mi-a facut o placere deosebita sa fii cu noi in seara respectiva, seara ce a avut o semnificatie aparte pentru mine, fiind intalnirea aniversara a unui proiect atat de drag.
De asemenea, sincere multumiri pentru frumoasele cuvinte apreciative, cat si pentru deosebitul buchet de liliac, care la toti ne-a umplut sufletele de primavara si bucurie!
Da, asa cum sugerezi si tu cat si majoritatea celor care frecventeaza serile mele literare, exista dorinta sincera si clara de a pastra acest cerc nealterat, ca asfel, in pace, liniste si bucurie launtrica sa ne putem bucura de toate cele ce ne sunt dragi sufletelor noastre si tocmai de aceea doresc sa sti ca depun un efort continuu in acest sens.
Cu drag si pe curand,
Alice