Friday, September 18, 2020

Alice’s Book Club – SUMMER session of 2020

Many of us feel that this summer was flying by very fast, but before is completely over, this Friday (September 18'20) I was happy to organize a video-conference with some of my available and loyal friends, discussing hope for our seasonal book club session.

While our province is slowly reopening more and more, there are still a large number of pandemic related precautionary measures in place - so, in this light, all things being considered, we are continuing with our activities, adopting (for the time being), the "on line" approach.

Aside of that, instead of a typical novel as reading material featuring hope, a concise study issued by Stanford University was chosen, combined with a relevant, related, article presented by "The New York Times Magazine". Of course, in addition to these materials, personal experiences and individual perspectives were amply discussed, making our evening together really special. 

Even though at this session our group was fairly small, the conversation was very interesting, filled with rich perspectives varying from general to personal, with lots of useful tips, fluctuating from theoretical to practical. Hope is fascinating in many ways & we all agreed that in life everybody needs hope, regardless of age, race, culture, etc.

As I usually do, here I will share with you few questions and concepts, which surfaced during our talks, trusting that by doing so, it might trigger a moment of contemplation, and perhaps (at the personal level) more insights (about hope) would emerge, in a beneficial manner:
- What does it mean to have hope and how it affects life? | Is 'wish' a 'hope'? | Are we, as individuals, more similar than different? | Is hope really universal?
- How can we find hope and maintain a healthy level of it? | What keeps us going when we feel tired or overwhelmed? 
- To what extend hope is or it is not interconnected with faith? | It is crucial to recognize hopeless situation/s and change focus in a timely fashion.
- Hope is determined by positivity or the other way around? ...and so on.... 
Definitively, lots of meaningful comments and profound remarks were smoothly flowing all directions emphasizing once again that nowadays hope is highly regarded throughout the entire world, given the ongoing circumstances. 

We all agreed that if we continue to stay focused on our dreams and goals, for sure hope will allow us to approach any given situation/s with a positive mindset, fact which could increase our chances of success.
Once again, my most sincere appreciation to my dear friends who honored my invitation, and until next time, my best regards to all!
Alice

"Where there is Hope, there is life; it feels us with fresh courage and makes us strong again." (Anne Frank)

10 comments:

Alice said...

NOTE:
Dear readers,
At times, some of the comments below might be in a foreign language and if you wish to translate that to English (or to any other language), please use the automated translator, installed at the bottom of this webpage.
Thank you!
Alice

Daniela Secu said...

Ce poate fi mai frumos decit sa povestim despre speranta si care sint sperantele fiecaruia dintre noi?
La intilnirea din aceasta seara am fost un grup mic dar am reusit sa ajungem sa discutam pe indelete despre sperantele fiecareia dintre noi. Concluzia? Toti speram pentru binele familiilor noastre, pentru o lume mai buna si pentru o viata mai linistita. Speranta nu moare niciodata!
Multumim Alice!
Dana

Dorina Cornelia Aldea said...

Draga Alice,
In vremurile care traim azi, viata a ajuns ca o nesfarsita lista de “trebuie”. Si ca sa iesim din acest labirint al vietii este nevoie sa meditam, sa cautam fericirea, sa auzim o vorba buna, sa ne intalnim cu prietenii, sa alegem sa traim frumos si cu speranta. Mie imi place vorba - sa stam locului si sa ne ascultam inima. Ei bine, tocmai acesta a fost motivul care m-a facut sa spun stop «necrutatorului trebuie» si sa particip cu bucurie si drag, la seara literara organizata de tine.
Ca sa mentii speranta in inima nu este nevoie decat de putina credinta impletita cu iubire, putina nadeje impletita cu bucurie si de cateva cuvinte sincere.
Asadar, la aceasta intalnire, in afara de subiectul “speranta”, ne-am ascultat inimile. Am ascultat povesti reale de viata, am primit sfaturi utile, am impartasit cate ceva din experientele prin care trecem, am auzit vorbe intelepte si ganduri pline de sperante pentru viitor, toate acestea intarindu-mi credinta ca viata are urcusuri si coborasuri, dar speranta este drumul spre implinirea dorintelor si un moare niciodata.
Sa speram ca urmatoarea intalnire va fi – “face to face” – dar pana atunci iti doresc o toamna frumoasa, imbelsugata cu bucurii in suflet!
Multumesc Alice, pentru organizarea acestei seri minunate!
Inchei aceste ganduri cu un citat – Feodor Dostoievski: “A trăi fără speranță înseamnă să încetezi să trăiești“
Dorina Cornelia Aldea

Liliana Balaci said...

Draga Alice,
Întâlnirea video din 18 Septembrie a fost o seara frumoasa, încărcată cu emoții si simțiri, nu numai datorită dezbaterii unui subiect extrem de semnificativ si important, mai ales in aceasta perioada grea cu care se confrunta întreaga omenirea, ci si datorită faptului ca am reușit sa ne revedem cu persoane dragi, membri ai grupului “Alice & Friends” si bineînțeles cu tine. Pentru mine a fost o placere si un mare entuziasm sa vorbim despre ceea ce ne face sa călătorim mental in timp, sa ne învingem frica si sa fim optimiști - si anume, Speranța.
Va mulțumesc si apreciez intervenția fiecăreia in parte, de a-si exprima din experiențele vieții din care noi toți învățam si ne inspiram.
Mulțumesc Alice pentru invitație si sper sa avem parte de cât mai multe seri literare. Si vreau si eu sa închei cu propriul meu citat: “Dacă nu ai Speranța nu ai Viața”.
Cu tot dragul,
Liliana

Monica Tatar said...

Draga Alice,
Ma bucur ca am putut sa raspund si de aceasta data invitatiei tale.
Subiectul "speranta" dezbatut la aceasta intalnire a fost fascinant prin faptul ca fiecare din invitatii tai a adus o emotie sau o traire speciala in care doar speranta, increderea in viitor si nadejdea le-au dat curajul sa continue lupta si le-a implinit dorinta. A fost impresionant!
Toti invitatii tai au mentionat ca “Speranta” ne tine pe totii in viata. Este ca in cutia Pandorei, chiar inconjurati de toate relele de pe pamant speram si visam sa avem o alta sansa de implinire sau reusita.
In final dupa toate discutiile avute fiecare din noi a ramas cu o atitudine pozitiva si cu increderea ca niciodata sa nu ne pierdem speranta.
Cu prietenie,
Monica

Alice said...

Cu multa placere, Dana si la randu-mi iti multumesc si eu pentru toate cele cate ni le-ai povestit la intalnirea noastra de grup din acea seara...perspectiva ta a fost plina de miez si foarte bine primita de catre toate participantele!
A fost intr-adevar foarte placut sa putem discuta linistite, mai in detaliu, despre cateva aspecte importante ale vietii de zi cu zi.
O sa te astept cu mare drag si data viitoare!
Alice

Alice said...

Draga mea Dorina,
Iti multumesc frumos pentru comentariu, participare si sustinere...ca de fiecare data, prezenta ta imi face o placere absolut deosebita!
Pe de alta parte, referitor la ”speranta”: da, asa-i cum spui....atunci cand ne aducem aminte sa ne oprim din tumultul zilei si sa ne ascultam inima, totul capata alta valoare, alta profunzime si in ultima instanta, chiar un alt parfum.
Intr-o perioada dificila, cand (in general) lumea se adanceste si mai mult in acea inertie plina de angoasa, este absolut deosebit sa avem posibilitatea sa ne intalnim (chiar si asa, ”on line”) cu persoane dragute, pozitive si dispuse sa dialogheze pe o tema de referinta (cum, spre exemplu este ”speranta”).
In opinia mea, pana la urma, totul se reduce la bunavointa....bunavointa de a-ti asculta inima, bunavointa de a fi pozitiv, bunavointa de a fi sincer, bunavointa de a fi deschis, bunavointa de a relationa, bunavointa de a dori ca astazi sa poti deveni mai bun decat ai fost ieri si chiar bunavointa de a nu renunta la speranta, pentru ca asa cum povesteam si in seara respectiva, speranta ajuta pe fiecare sa treaca mai usor peste greutatile vietii cotidiene.
Te imbratisez cu drag si cu mare placere o sa te astept si la viitoarea intalnire de grup.
Alice

Alice said...

Draga Lili,
Tare mult m-am bucurat ca ai putut sa participi la aceasta intalnire de grup si inca odata doresc sa-ti multumesc frumos pentru continua sustinere, care este sincer apreciata! Si mie mi-a facut mare placere sa te revad, alaturi de celelalte invitate dragi.
Personal am fost super incantata de modul cum s-au derulat dezbaterile din acea seara, cat si de sinceritatea pe care fiecare persoana a adus-o la masa dialogului!
Ma simt de-a drepul privilegiata sa am in viata mea persoane cu suflete asa de frumoase ca voi toate!
Pana la proxima revedere iti doresc numai bine!
Alice

Alice said...

Draga Monica,
Si eu m-am bucurat mult ca ai putut raspunde si de aceasta data invitatiei mele!
De asemenea, iti multumesc pentru modul sincer si deschis prin care ti-ai exprimat perspectiva si sunt foarte incantata sa aud ca in urma conversatiei noastre de grup ai ramas cu o stare pozitiva, cu o stare de bine, avand ”speranta” parca mai aproape de suflet.
Pe data viitoare,
Alice

Alice said...

Dragele mele,
Va doresc ca urmatorul sezon sa va aduca multa pace si bucurii! (ˆ◡ˆ)
Numai bine,
Alice