Friday, May 4, 2018

An evening of poetry

Together with a group of friends I gathered today (Friday - May 4, 2018) at a public library for a pleasant literary evening, focusing on poetry. 
We began the program with an introductory conversation, followed by a brief moment of recollection while we were listening Balada, by Ciprian Porumbescu.
I also brought my aromatherapy diffuser with lavender oil, which filled the room with a very refreshing spring fragrance.  


This evening we were featuring Mihai Eminescu (1850-1889), who is considered the most famous & influential Romanian poet, as well as the last major representative of the European Romanticism, and a significant promoter of the enlightened nationalism.   


Aside of that, our reciters brought few personal compositions, which were absolutely beautiful and full of sensibility. 
For instance, Teo brought 2 poems composed by himself (called “Eminescu” and “Basarabia”) and Asiza brought a poem composed by her mother (called “Matanie”). 
In addition, Maria recited Prutul and Dana recited a number of well-known Romanian poems, which brought back to each of us many dear memories. 
Last, but not least, our friend, Ligia recited a poem “The Albatrossby Charles Baudelaire, and Teo sang a heartfelt patriotic song, greeting the current spring time. 
We wrapped up the evening with light refreshments, as well as good camaraderie amongst beautiful friends, with beautiful hearts, whose common denominator is the love for poetry.

Once again, my most sincere appreciation to all who joined me this evening, 
and until our paths will meet again, I wish you each have a wonderful rest of the spring!

Alice
“Painting is silent poetry, and poetry is painting that speaks.” (Plutarch)
This event has been delivered in Romanian Language, mostly featuring Romanian culture.    

10 comments:

Dana said...

Multumim foarte mult pentru invitatie si apreciem efortul pe care l-ai depus in organizarea acestui eveniment! Deasemenea, multumim pentru gustarile aduse!

Dana

Alice said...

Cu multa placere, Dana … a fost o reala bucurie sa avem ocazia sa discutam pe o tema de interes comun, intr-un cadru potrivit.
Pana la urmatoarea revedere, iti doresc si tie si lui Adrian numai bine.
Alice

AP said...

Beautiful initiative. Congratulations!

Alice said...

Thank you!
Once upon a time, Camille Pissaro said that blessed are those who see beautiful things in places where others see nothing.
Have a wonderful rest of the season!
Best regards,
Alice

Mona said...

Draga Alice doresc sa iti multumesc ca m ai invitat sa particip la seara ta culturala. Apreciez efortul tau de organizare si grija in selectia programului. Am trait doua ore de mare incarcare emotionala si spirituala ce m-au dus cu gandul la copilarie si tinerete, a fost un balsam pentru suflet.
Astept cu nerabdare urmatoarele intalniri.

Alice said...

Cu multa placere, Monica … ma bucur mult ca ai venit si ca ai savurat pe deplin tot ce a avut loc la seara mea literara.
De asemenea, iti multumesc pentru amabilitatea de a impartasi cu sinceritate trairile avute.
Este intr-adevar hranitor de suflet sa petreci o dupa-amiaza in compania unor oameni de bine, cu suflet frumos si cu drag de arta si cultura.
Sigur, imi va face mare placere sa ni te alaturi si data viitoare.
Pana la proxim revedere, iti doresc numai bine.
Alice

Teo said...

O SEARA de NEUITAT

In ziua de 4 Mai a.c., a avut loc la o biblioteca publica, o seara de poezie initiata si organizata de Doamna Alice, care este o mare iubitoare a genului, cat si o persoana plina de energie si entuziasm.

Desi actiunea s-a desfasurat intr-un cadru relativ restrans, cu participarea numai a unor iubitori ai versurilor, aceasta s-a bucurat de un real succes, unanim recunoscut.
Seara s-a deschis cu un frumos cuvant de ``Bun venit`, rostit de initiatoare, dupa care s-a ascultat cu o patriotica emotie, `Balada` lui Ciprian Porumbescu. S-au facut apoi prezentarile participantilor, cu scurte note biografice din partea fiecaruia, dupa care s-a trecut la recitarea de poezii originale si ale altor autori. In acestea, s-a evocat marele nostru poet national Mihai Eminescu, drama fratilor nostri Moldoveni de peste Prut, figurile marete ale unor Voevozi precum Stefan Cel Mare, prezent in `Doina `lui Eminescu; s-a pomenit apoi intr-o pioasa poezie parintii adormiti a unei Doamne participante; s-a recitat si o poezie scrisa de un autor francez si altele. Deasemenea, s-a adus un omagiu frumosului anotimp in care ne aflam, Primavara, printr-un cantec original cantat de autor.S-au facut, cum era si firesc si fotografii si nu au lipsit nici unele tratatii culinare aduse de Dna. Alice si alti participanti, care au mai venit si cu gingase si traditiomnale flori.

Cu mentiunea ca seara respectiva a fost un inceput si ca vor mai uma si altele, s-au incheiat cele 2 ore programate, care s-au scurs intr-o atmosfera calda si adecvata evenimentului, spre lauda organizatoarei care a fost ca o adevarata``ZANA a POEZIEI``, cat si spre deplina satisfactie a celor prezenti.

Asiza said...

Hello Alice,
Multumesc foarte mult ca mai invitat sa recit poezii compuse de mamei mele, stiu ca ea sar fi bucurat foarte mult. Imi pare bine ca am avut ocazie sa intilnesc persoane care au apreciere pentru poezi, musica si arta.

Alice said...

Va multumesc pentru mesaj, apreciere si participare, Dl. Trandafir; a fost intr-adevar imbucurator sa va avem in mijlocul nostru, deoarece si dv. si sotia constituiti un exemplu foarte frumos pentru tanara generatie.
Este absolut deosebit sa putem petrece timp in compania iubitorilor de arta si cultura.
Dostoievski spunea: "Arta este pentru om la fel ca painea si apa. Nevoia de frumos si de creatie este inseparabila de om. "
Cu mare placere, impreuna cu sotia, o sa va astept si la urmatoarea seara literara.
Alice

Alice said...

Draga Asiza,
Mi-a facut o placere deosebita sa te avem cu noi si sa ne poti recita poezii compuse de mama ta, care mi-a fost foarte aproape de suflet.
De asemenea, ma bucur mult ca ti-a placut sa vorbesti in limba romana si sa poti cunoaste si alte persoane cu preocupari legate de arta si cultura.
Cu mare bucurie o sa te astept si la urmatoarea intalnire.
Alice