Wednesday, May 31, 2023

Alice’s Book Club – SPRING session of 2023

While the beautiful sunny days of the current spring time have such a marvelous effect on all of us, on Wednesday (May 31’23) I was truly happy to be able to organize the second gathering of the year for my seasonal book club (the spring session of 2023), and for everybody’s convenience, we’ve meet on line.
The theme of the evening was “Fashion in daily life”, and instead of our usual novel, in order to better ignite the conversation, this time a research paper conjugated with a documented essay have been chosen as reading materials.
Of course, in addition, personal experiences and individual perspectives were amply discussed, making our evening together really special. 
It was truly beautiful to observe how well my guests embraced the proposed subject, and how easily our talks emerged, nicely leading to meaningful discussions, with breadth and depth.

As usual, respecting the privacy of the personal matters discussed, here are only few thoughts of general interest, as well as some additional concepts issued by the fashion industry leaders, which might be of interest to you:
- The best fashion is truly what makes you feel happy and, at the end of the day, confidence transcends any fashion rules
- Feeling confident in your clothes is more attractive than any trend could ever be
-  Fashion originated from people’s traditions and cultures, and became what it is today, through individuals adopting each style and making it their own 
- Each era had its style/s that directly resulted from that time’s circumstances
- Fashion industry is a very competitive industry, which depends on person’s search for identity (fashion is a reflection of who you are)
- Fashion has several benefits, such as: boosting self-confidence, lightening moods, and developing creativity
- Generally speaking, fashion choices could help people send messages and present their beliefs, implying the fact that fashion could also be very political
- Each new generation is surrounded and continuously exposed to extensive commercial influences concerning fashion
- It has been observed by many that nowadays youths are more sensitive to what people think of them, and some will always do everything to follow trends, even if they’re not presentable or appropriate, etc....

Typically, our group talks were lengthy, honest, interesting, enjoyable and balanced, leaving each of us with a very pleasant feeling of benevolent camaraderie.
In closing, once again, my most sincere appreciation to all my friends who were able to join me this evening, wishing them each a wonderful rest of spring!
Till we meet again, my warmest regards to all!
Alice 
“FASHION says: me too. STYLE says: only me.”

16 comments:

Felicia T. said...

Draga Alice,
A fost o seara foarte placuta.
Iti multumesc pentru entuziasm si efortul tau in organizare si vreau sa stii ca apreciez foarte mult pozitivismul si efortul tau.
Cu drag,
Felicia
PS. Astept cu nerabdare sa ne intilnim in persoana de ziua iei.

Dorina Aldea said...

Draga Alice,
Cand doua, trei, doamne se intalnesc principalele subiecte discutate sunt: despre familie, vreme si neaparat despre moda. Ei bine, si noi, cele 10 doamne prezente la intalnirea de carte de miercuri, ne-am exprimat gandurile si parerile despre moda. Primii germeni ai modei, au aparut in Egiptul Antic, odata cu aparitia luxului si elegantei vestimentare de la curtea faraonilor, iar primele manifestari ale modei, au avut loc in Italia. In zilele noastre, moda este perceputa ca un curent, astfel incat, imbracamintea a devenit o carte de vizita a purtatorilor si defineste perfect omul care le imbraca. Cred ca multe dintre doamne stam minute in sir in fata dulapului si nu stim cu ce sa ne imbracam indiferent de cate haine avem. Fiecare isi cauta un anumit stil, placut si la moda. In ceea ce priveste stilul, eu ador pantalonii, pantofii comozi si gentile foarte mari. Eu vreau sa ma simt bine si confortabil in hainele mele, pentru a fi in largul meu. Scotienii au o vorba inteleapta: „Sunt prea sărac să cumpăr lucruri ieftine”. Eu nu provin dintr-o familie bogata si nu-mi amintesc sa fi avut prea multe lucruri de firma. Nu sunt o femeie eleganta, in sensul strict al cuvantului, dar sunt foarte atenta ca ceea ce imbrac sa se asorteze, sa nu am niciodata mai mult de trei culori pe mine, iar un lucru foarte important care da eleganta tinutei sunt accesoriile. Asadar, apreciez invítatele din aceasta seara care au confirmat ca au in garderoba lor palarii, esarfe, bijuterii, accesoriile extreme de importante care reusesc sa dea rafinament tinutei alese. As mai completa lista «must have» o rochie neagra sau/si un pantalon negru. Pentru ca, prin vestimentatie se transmit mesaje, vestimentatia fiind un important mijloc de comunicare nonverbala, cu totii ar trebui sa avem grija cum asortam piesele vestimentare si ce mesaje dorim sa transmitem. Dar sa nu uitam ca „secretul elegantei consta in simplitate” - spunea Christian Dior.

In incheiere cateva citate ale unor designeri celebrii legate de moda:
„Moda trece, stilul este etern.” – Gianni Versace
„De-a lungul anilor am învăţat că ceea ce este important la o rochie este femeia care o poartă.” – Coco Chanel
„Nu te lăsa pradă trendurilor. Nu lăsa moda să pună stăpânire pe tine. Fii tu acela care decide ce eşti, ce vrei să exprimi prin felul în care te îmbraci şi modul în care trăieşti.” - Gianni Versace
„Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în aer, pe stradă, moda are de-a face cu idei, modul în care trăim şi ceea ce se întâmplă.” - Coco Chanel
„Pentru a fi de neînlocuit trebuie să fii diferit.” - Coco Chanel
„Ador lucrurile care îmbătrânesc cu graţie, care nu expiră, care rezistă testului timpului şi care devin exemple vii ale perfecţiunii absolute.” - Giorgio Armani

Draga Alice, sincere aprecieri pentru organizarea si desfasurarea acestei intalniri care avand ca tema moda, cum putea sa fie decat frumoasa, placuta si relaxanta. A fost o seara deosebita si-ti multumesc mult pentru invitatie! Am fost bucuroasa sa aflu de la doamnele prezente si alte opinii legate de vestimentatie, chiar daca nu am gasit un raspuns unanim la intrebarea: cum sa ma imbrac?

Va doresc tuturor doamnelor o vara frumoasa, plina de iubire, frumos si voie buna!
Dorina

Mirela C. said...

Multumesc pentru invitatie, draga Alice!
Mi-a placut sa citesc materialul pe care ni l-ai trimis despre moda si sa ascult parerile invitatelor despre subiectul ales; foarte interesant!
Sunt sigura ca fiecare femeie are in sufletul ei o mica bucurie atunci cand se duce sa-si cumpere o rochita, o fustita sau o posetuta; este feminin si firesc.
Felicitari pentru inca o seara reusita! Mi-a facut placere sa fiu alaturi de grup si sper sa ne revedem cu toatele si la viitoarele intalniri!
Mirela

Daniela Secu said...

Literatură, cultură, sănătate, probleme de viață ... și uite că am apucat să discutăm și despre modă!
A fost o seară plăcută și relaxantă!
Dana

Monica Serbanescu said...

Buna, Alice!
Imi pare rau ca raspund cu intirziere, dar o fac cu drag.
Ma bucur sa vad ca si peste ani entuziasmul tau este la fel de mare si dedicatia ta pentru a ajuta pe cei din jur este incredibila si trebuie apreciata la maxim, de toti cei din jurul tau.
Timpul pe care ti-l petreci aducindu-ne impreuna este foarte pretios si sper ca te rasplateste sufleteste pe masura.
Eu iti sint recunoascatoare pentru eforturile pe care le depui si iti multumesc foarte-foarte mult!
Astept cu nerabdare alte intilniri si din suflet iti multumesc din nou si iti urez o saptamina grozava!
Cu drag,
Monica

Livia C. said...

A Delightful Blend of Fashion, Friendship, and Good Times
I recently had the pleasure of engaging in a casual conversation with Alice and friends, about the topic of fashion.
In this conversation, we experienced once again friendship, and good times. We explored and shared our thoughts and our experiences. We started off discussing fashion, expressing our individual styles and preferences. We discussed how fashion can be a form of self-expression and a way to showcase our personalities. We explored various aspects of fashion, from the latest trends to timeless classics. It was fascinating to hear different perspectives and discover how fashion can be a powerful means of self-expression and creativity. Our shared interests, friendship and good memories made for an uplifting conversation and an evening to remember.
We shared once again the blessings of friendships, and the joy of spending quality time together.
It was a delightful experience that left a lasting impression.
Thank you Alice for organizing this special event! 💗
Livia

Cornelia Dimofte said...

Draga Alice,
Felicitari pentru tema aleasa! Despre moda vestimentara se poate scrie, si vobi fara a epuiza subiectul.
Pentru ca moda, dupa parerea mea, este ca un cufar din care scoatem ceea ce ne place la un moment dat, punem la loc cand ne plictisim de obiectul vestimentar respectiv, si alegem o alta rochie care ne inspira mai mult pentru inca o jumatate de an. Uneori, ajustam bluza care ne-a incantat privirea in urma cu cateva zile. Devine una noua. Dar va ajunge cu siguranta in cufar pentru o noua prezentae peste ceva timp. Si uite tot asa, moda este ca o roata care se invarte mereu spre infinit.
Evident, hainele sunt o necesitate. Asa ca Moda a devenit o "femeie frumoasa" curtata atat de catre creatori cat si de beneficiarii ei, oamenii.
Pe de alta parte, Moda, este unisex, fiind adorata si ravnita, atat de femei cat si de barbati, idiferent de varsta. Unii isi recunosc aceasta slabiciune, altii pretind ca poarta doar hainele si accesoriile ce le... sau le sta .... sau este...
Dar am sa inchei comentariul meu aici, pentru ca sunt departe de a fi un creator de moda, iar subiectul este inepuizabil. Titlul celebrului serial de televiziune "Tanar si nelinistit" cred ca i s-ar potrivi de minune Modei. Pentru ca si ea este vesnic tanara si nelinistita.
Iti multumesc pentru invitatie Alice, si astept sa ne vedem la urmatoarele reuniuni.
Pe curand
Cornelia

Alice said...

Răspunsul lui Alice pentru Felicia T.
🌻
Dragă Felicia,
Mă bucur mult că ai putut participa la această întâlnire de grup şi îmi place să aud că te-ai simțit bine!
De asemenea, calde mulțumiri pentru cuvintele apreciative pe care mi le adresezi cu atâta generozitate şi te rog să şti că sincer le prețuiesc!
Am avut cu toții parte de o seară absolut deosebită în care ne-am dat voie să povestim multe şi diverse, aşa ca de la suflet la suflet....cred că până la urmă nimic nu poate egala o şuetă veselă între fete atunci când se vorbește despre modă!
Sigur, cu mare drag o să te aştept şi la viitoarele evenimente ale Cercului!
Până atunci, numai bine!
Alice

Alice said...

Răspunsul lui Alice pentru Dorina Aldea
🌻
Dragă Dorina,
Calde mulțumiri pentru cuvintele apreciative, ce-mi aduc multă bucurie lăuntrică!
Mi-a făcut o plăcere absolut deosebită participarea ta la această întâlnire de grup şi mi-a plăcut foarte mult materialul pe care l-ai prezentat!
Este cu adevărat interesant să aflăm din diverse documente istorice şi de arhivă cum feminitatea, eleganța şi varietatea modelelor vestimentare cât şi a feluritelor accesorii au fost observate cu foarte mare atenție încă din cele mai vechi timpuri.
De asemenea, mulțumiri pentru citatele incluse în comentariu…sunt convinsă că or să inspire pe mulți dintre cititorii noștri.
Până la proxima revedere, numai urări de bine din partea mea!
Alice

Alice said...

Răspunsul lui Alice pentru Mirela Crihană
🌻
Cu multă plăcere, Mirela şi la rându-mi sincere mulţumiri pentru apreciere şi încurajări!
Mă bucur mult că ţi-a plăcut materialul de lectură pe care l-am trimis grupului! L-am ales pentru că este bogat în concepte de referinţă, care sper ca şi pe viitor să rămână la’ndemâna participanților serii respective.
Da, aşa-i cum spui…eu sunt 100% de acord cu tine şi consider că noi femeile trebuie să fim mereu conştiente de importanţa feminităţii în viaţa noastră de zi cu zi….ca să nu mai spun că sugestia ta cu rochiţa, fustiţa sau poşetuţa de sezon a fost, este şi o să fie mereu de actualitate….cred că până şi bunicile noastre ar fi de aceeași părere cu noi. :)
Te pup şi pe curând,
Alice

Alice said...

Răspunsul lui Alice pentru Dana Secu
🌻
Bine zici, Dana….la Cerc nu omitem niciun subiect interesant….timp să avem şi sănătoase să fim, căci în rest stăm bine cu toate….
Mă bucur mult că te-ai simțit bine şi cu mare drag o să te aştept şi la viitoarele întâlniri de grup!
Pe curând,
Alice

Alice said...

Alice’s reply to Livia’s comment
🌻
Dear Livia,
Many thanks for your nice comment, loyal support and ongoing participation at our gatherings! It was a real pleasure to have you around!
Indeed, we had such a good time, abundantly filled with excellent talks, awesome camaraderie and truly interesting concepts…what else one could wish for?!
Looking forward to seeing you again at our next event/s!
Until then, much love to you!
Alice

Alice said...

Răspunsul lui Alice pentru Monica Şerbănesu
🌻
Draga mea Monica,
Sincer m-am bucurat că ne-am reconectat…Doamne, ce repede mai trece timpul…parcă mai ieri erai alături de mine când ţineam cursul de iconografie bizantină şi împreună ne bucuram pe deplin de tihna acelor momente de suflet…
Îţi mulţumesc mult pentru apreciere, loialitate și frumoasa prietenie care ne leagă de peste 20 de ani!
Cu mare drag o să te aștept și la viitoarele întâlniri de grup, dorind să știi că îmi este tare bine când îmi ești aproape!
Te îmbrăţișez,
Alice

Alice said...

Răspunsul lui Alice pentru Cornelia Dimofte
🌻
Cu mare plăcere, Cornelia! Mă bucur mult că ai putut participa la această interesantă întâlnire de grup, presărată din plin cu noțiuni, concepte, sugestii, idei şi sfaturi extrem de utile!
Da, aşa-i cum spui…subiectul “Moda” este într-adevăr inepuizabil şi dintotdeauna a constituit tema de bază pentru foarte multe cărți, filme şi fel şi fel de poveşti de viață.
După spusele multor experți, moda este o adevărată artă, unde bunul gust joacă un rol fundamental, iar experiența de viață a fiecăreia dintre noi ne-a demonstrat că aşa este.
Sunt absolut convinsă că la întâlnirile viitoare ale Cercului nostru o să mai abordăm acest subiect, care în vastitatea lui permite o amplă extrapolare.
Numai bine,
Alice

Alice said...

NOTE:
Dear readers,
At times, some of the comments and / or the materials presented might be in a foreign language and if you wish to translate that to English (or to any other language), please use the automated translator, installed at the bottom of this webpage.
Thank you!
Alice

Alice said...

╲ \ ╭┓
╭ 🌻 ╯
┗╯ \ ╲